Syndici & VME’s

Syndici & VME's

Een uitgebreid overzicht van onze op maat gemaakte diensten

Duurzame Immo-Analyse

Onze Duurzame Immo-Analyse is een tool, speciaal ontworpen voor VME’s en syndici en gebaseerd op de conditiestaatmeting volgens de NEN2767. Deze tool helpt de VME’s en syndici bij een pro-actief en duurzaam gebouwbeheer. In de onderstaande afbeelding worden de diensten beschreven die zijn opgenomen in de Duurzame Immo-Analyse.

Haalbaarheidsstudie Zonnepanelen en Laadpalen

Wat houdt onze haalbaarheidsstudie precies in?

1️⃣ Onderzoek naar de geschiktheid van het dak: We voeren een grondige beoordeling uit om de haalbaarheid van zonnepanelen op het dak van jullie gebouw vast te stellen. Hierbij houden we rekening met verschillende factoren, zoals oriëntatie, schaduw, en de draagkracht van het dak. 🏠

2️⃣ Berekening van het aantal zonnepanelen: Onze experts maken een nauwkeurige berekening van het optimale aantal zonnepanelen dat op het dak geïnstalleerd kan worden, rekening houdend met de beschikbare ruimte en de energiebehoefte van het gebouw. ☀

3️⃣ Indicatief legplan en verdeling per eenheid: We stellen een gedetailleerd legplan op, waarin we een indicatieve plaatsing van de zonnepanelen op het dak aangeven. Houd er rekening mee dat dit legplan kan variëren in de werkelijke uitvoering. 📑

4️⃣ Controle van de technische faciliteiten: We bekijken de technische faciliteiten van het gebouw, zoals de technische schacht en de beschikbare ruimte voor de installatie. Hierbij zorgen we ervoor dat alle vereiste voorzieningen aanwezig zijn voor een succesvolle implementatie van het zonnepanelensysteem. ⚡

5️⃣ ROI - Terugverdientijd: We berekenen de terugverdientijd van het zonnepanelensysteem, waarbij we rekening houden met de investeringskosten, energiebesparingen en eventuele financiële stimuleringsmaatregelen. Dit biedt jullie een duidelijk inzicht in de financiële voordelen op lange termijn. 💸

EPC Gemeenschappelijke delen

Het EPC van de gemeenschappelijke delen geeft aan hoe energiezuinig het gebouw en de collectieve installaties zijn.

De verplichting wordt gefaseerd ingevoerd in functie van de grootte van het appartementsgebouw.

De grote appartementsgebouwen met minstens 15 gebouweenheden moeten op 1 januari 2022 beschikken over een EPC voor de gemeenschappelijke delen.

Appartementsgebouwen met 5 t/m 14 gebouweenheden moeten op 1 januari 2023 beschikken over een EPC voor de gemeenschappelijke delen.

Kleine appartementsgebouwen met 2 wooneenheden t/m 4 gebouweenheden moeten op 1 januari 2024 beschikken over een EPC voor de gemeenschappelijke delen.

Relighting

Bij het moderniseren van een gebouw of appartementsgebouw is het upgraden van de verlichting naar LED een slimme en energie-efficiënte zet. Deze techniek, ook wel bekend als "relighting," omvat het vervangen van oude TL- en halogeenverlichting door krachtige LED's. Wat maakt dit zo'n verstandige keuze?

1. Energie-efficiëntie: LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele TL- en halogeenlampen, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op de energierekening.

2. Langere levensduur: LED's gaan veel langer mee dan traditionele lampen, wat betekent dat u minder vaak lampen hoeft te vervangen en minder afval produceert.

3. Kwaliteit van verlichting: LED's bieden een helderdere, meer consistente en aantrekkelijkere verlichting, waardoor de algehele uitstraling van uw ruimte verbetert.

4. Milieuvriendelijk: Door over te stappen op LED-verlichting draagt u bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van uw gebouw en helpt u mee aan een duurzamere toekomst.