Bouwtechnische Inspectie en Bijstand bij Voorlopige Oplevering

Bouwtechnische keuring van vastgoed voor koper en verkoper

Wat?

Met een bouwkundige keuring heb je als koper meer zekerheid over de staat van het pand en ben je voorbereid op de kosten voor achterstallig onderhoud. De keuring is altijd aan te raden bij oudere woningen, maar ook nieuwere woningen kunnen verborgen gebreken hebben. Zonder bouwkundig rapport ben je als koper maar beperkt beschermd wanneer er bouwtechnisch iets niet in orde blijkt te zijn.

• Controle op basis van plannen architect (indien er plannen zijn)
• Controle van muren, vloeren en daken op zichtbare en verborgen gebreken
• Controle van zolder en kelder (indien aanwezig)
• Destructief onderzoek (indien toegelaten door de verkoper)
• Advies inzake verbouwingsmogelijkheden
• Advies inzake isolatiewerken en mogelijke besparingen in energieverbruik

Wanneer?

Een bouwkundige keuring kun je op verschillende momenten laten uitvoeren en is niet alleen een reden om van de koop af te zien. Het rapport komt ook goed van pas als de koop gewoon doorgaat. Dan weet je precies wat er hersteld moet worden en wat de kosten hiervoor zullen zijn. Het rapport is dus altijd zinvol!

Wat levert het op?

Bij een bouwkundige keuring wordt de staat van diverse bouwkundige elementen zoals ramen, kozijnen, vloeren, het dak en voegwerk gecontroleerd. Ook wordt de elektra nagelopen en wordt er gecontroleerd op de aanwezigheid van asbest. De uitslag van het onderzoek komt in een bouwkundig rapport te staan. Hierin krijg je ook inzicht in de kosten om het huis weer in goede staat te brengen.

Bijstand Voorlopige Oplevering


Wat?

Aan te raden bij voorlopige oplevering van nieuwbouw en sleutel op de deur. Bij de aankoop van een huis of appartement ziet u niet meteen alles wat u moet zien om te weten of de woning opgeleverd wordt zoals het moet. Onze vastgoedexpert komt tijdens de voorlopige oplevering ter plaatse om uw belangen als koper te verdedigen. Onze expert zal o.a. een inspectie en opmeting ter plaatse uitvoeren, de aanwezige installaties en apparatuur testen etc. Bij een oplevering verdedigen wij uw belangen als koper zodat alle aandachtspunten opgenomen worden in het proces verbaal van oplevering.

Wanneer?

Wanneer u als koper zeker wil zijn dat het pand geld waard is Wanneer u als koper vragen of opmerkingen heeft over de aankoop van het pand of twijfels heeft over de correcte uitvoering ervan

Wat levert het op?

Bijstand gedurende de volledige duur van de voorlopige oplevering (gemiddeld 1,5 uur) Nazicht van de opgeleverde privatieve delen conform de normen van het WTCB Controle van maten op basis van plannen architect (indien er plannen zijn) Behartiging van uw belang als koper t.o.v. de projectontwikkelaar tijdens de oplevering Voorstellen van oplossing in geval van gebreken en onvolkomenheden Advies inzake onderhoud en verdere afwerking (indien van toepassing) Bijstand bij opname van alle relevante punten in het PB van de voorlopige oplevering